Dame sidder med sin bærbar i udestue

Hvis du er boligejer, så vil du sikkert gerne vide dig sikker i, at din bolig holder i mange år fremover. Det kan være svært selv at vide, hvad man skal gøre, hvis man ikke har fagligheden til det. Derfor kan det være smart at få lavet en vedligeholdelsesplan. Det kan du læse mere om her.

Hvad er en vedligeholdelsesplan?

En vedligeholdelsesplan er, som navnet indikerer, en plan for, hvordan jeres bolig kan vedligeholdes over årene. Der kommer naturligt slid, når man bor i en bolig, og det er derfor også naturligt, at der er brug for renovering og vedligeholdelse over årene, hvis boligen skal forblive i nogenlunde samme tilstand.

Hvordan starter det?

Når der skal laves en vedligeholdelsesplan, så skal jeres bolig først og fremmest tjekkes. Den skal tjekkes helt fra kælder til loft, så der kan laves en komplet oversigt over, hvad tilstanden i boligen er. Her kan du få at vide, hvad der bør laves, samt hvornår det bør laves. Derudover kan du få et overslag over, hvor meget det kommer til at koste i løbet af de næste 10 år. Her skal du huske at tænke på, at der er mange vedligeholdelser og renoveringer, der kan være med til at sikre boligens tilstand samt spare dig for penge fremover.

SCHØDT har 20 års erfaring

Hvis du skal finde nogle, der skal lave en vedligeholdelsesplan for dig og din bolig, så kan du med fordel vælge nogle, der har mange års erfaring inden for området. På den måde er du sikker på, at du allierer dig med nogle fagpersoner, der har forstand på det, de laver.

Eksempel på vedligeholdelsesplan

Er du stadig i tvivl om, hvad en vedligeholdelsesplan kan indeholde? Typiske eksempler på vedligeholdelse er f.eks. reparation eller udskiftning af sokler, forbedring af kældergulv, belægninger på gade- og gårdside, reparation eller udskiftning af vinduer, tagbelægninger, tagkonstruktioner, reparation af tagrender og nedløb, udskiftning af yderdøre, forbedring af hovedtrapper, elinstallationer, vandinstallationer, reparation eller forbedring af altan – og mere til.

Bør jeg få en vedligeholdelsesplan?

Du bør kontakte SCHØDT og få et eksempel på vedligeholdelsesplan, hvis du er husejer samt i tvivl om, hvordan du kan sikre at din bolig holder i mange år fremover. En bolig kræver meget vedligeholdelse, og holder man den ikke ved lige, så kan den falde i værdi, og det kan være et ærgerligt økonomisk tab for dig, hvis du f.eks. gerne senere vil sælge din bolig videre. Du bør også få en vedligeholdelsesplan, selvom du ikke overvejer at sælge din bolig videre. For det første, fordi det kan være en økonomisk fordel, fordi man ved jævnlig vedligeholdelse kan sikre sig ikke pludselig at få en stor, uventet regning. For det andet fordi det er rarest at bo i noget, der er vedligeholdt. Derudover kan man aldrig vide, om man pludselig alligevel får lyst eller bliver nødt til at sælge videre, og så det jo rarest, hvis man ikke oplever et stort tab på huset.